Ingredients
-
Pagrindui
-
180 g. selga tradicinių sausainių
-
85 g. sviesto
-
Sūrio kremui
-
225 g. kreminio sūriopvz. philadelphia
-
130 g. cukraus
-
300 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
340 g. maskarponės sūrio
-
2 v.š. citrinos sulčių
Directions
Galima kepti įmantriausius desertus, užtrukti valandų valandas, ir mėgautis puikiu rezultatu. Aš tai darau dažnai. Tačiau galima ir neužtrukti, galima ir paprasčiau… 1, 2, 3 – sūrio pyragas paruoštas. Itin skanu pagardinti uogiene, ar trintomis braškėmis su cukrumi.. mmm… Šis pyragas dar puikus tuo, kad jį galima užšaldyti, ir atitirpdant jis bus tarsi ledų tortas 🙂 Pati dar to nepabandžiau, bet vasara ne už kalnų – todėl toks eksperimentas mano planuose. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Paruoškite pyrago pagrindąIštirpinkite sviestą. Kol sviestas tirpinamas, maisto smulkintuvu sumalkite sausainius iki trupinių. Į sumaltus sausainių trupinius supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite (aš tai darau vis dar maisto smulkintuvu). |
2
Done
|
20 cm. skersmens kepimo formą nusegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi, berkite sausainių trupinių ir sviesto masę. Ją šaukštu suslėkite per visą formos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą. |
3
Done
|
Paruoškite sūrio kremąKreminį sūrį išplakite su cukrumi iki vientisos masės. Į šią masę įplakite maskarponės sūrį. |
4
Done
|
Atskirai išplakite grietinėlę iki standumo. Grietinėlę atsargiai mentele įmaišykite į sūrių masę. Po šaukštą supilkite citrinų sultis. Paragaukite, jei per saldu, pilkite dar šaukštą citrinų sulčių. |
5
Done
|
Surinkite pyragąAnt sausainių pagrindo supilkite sūrių ir grietinėlės masę, mentele išlyginkite paviršių. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, jei valgysite šiandien, arba į šaldymo kamerą, jei valgysite vėliau. Jei pyragą užsišaldėte, prieš valgydami palaikykite kambario temperatūroje bent 2 valandas. Iš šaldytuvo pyragas bus paruoštas po 2-3 valandų. Skanaus! |