Ingredients
-
Torto blynams
-
110 g. sviesto
-
125 g. medaus
-
100 g. rudojo cukraus
-
1 kiaušinio
-
1 v.š. grietinės
-
400 g. kvietinių miltų
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
1 a.š. malto cinamono
-
Sulaistyti
-
1 puodelis stiprios juodos arbatos
-
Kremui
-
500 ml. grietinės
-
0,5 citrinos
-
80 g. cukraus
Directions
Aš pati nesu nei napoleono nei medaus tortų gerbėja. Jei yra iš ko rinktis, visuomet šiuos palikčiau paskutiniams pasirinkimams. Vis dėlto, kai jau kepu daug saldumynų, o vyras sako “iškepk man medutį” – ar aš galėčiau atsakyti “ne”? Žinoma, kad negalėčiau. Štai ir ėmiausi medučio statybos. Iš karto susitaikau su mintimi, kad kaimynės anytos medaus tortui niekada neprilygsiu (tai tikrai nuostabus medaus tortas),visgi stengiuosi turimą receptą ištobulinti bent iki “labai geras”. Šis receptas mano e-užrašinėje yra gyvas ir besikeičiantis po kiekvieno kepimo 🙂
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Iškepkite torto blynusGarų vonelėje ištirpinkite sviestą ir medų. Išjunkite ugnį ir maišant supilkite rudąjį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti. |
2
Done
|
Kiaušinį išmaišykite su šaukštu grietinės. |
3
Done
|
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. |
4
Done
|
Į truputį atvėsusį medaus, sviesto ir cukraus mišinį pilkite grietinės ir kiaušinio plakinį. Viską gerai išmaišykite. |
5
Done
|
Sudėkite miltus. Kadangi skysta masė yra dar šilta, yra labai minkšta, gali atrodyti, kad iš jos nepavyks iškočioti jokios tešlos. Bet daugiau miltų neberkite, tiesiog suminkykite viską į vieną gabalą, jis tikrai lengvai atlips nuo dubens sienelių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletui valandų (arba net per naktį) palikite šaldytuve. |
6
Done
|
Iš šios tešlos gausis 5 - 6 blynai. Kad tešla neliptų prieš kočiojant stalą ir kočėlą apibarstykite miltais. |
7
Done
|
Blynus iškočiokite kaip įmanoma plonesnius, apie pusės centimetro storio. Ant viršaus uždėję lėkštę gražiai apipjaukite. Nupjautus tešlos gabalus iškepkite kartu su blynais - juos naudosite papuošti. |
8
Done
|
Pagaminkite kremąParuoškite puodelį stiprios juodos arbatos, kad ši pravėstų kol gaminsite kremą. |
9
Done
|
Į grietinę (ne mažiau 30 % riebumo) nutarkuokite vienos citrinos geltonąją dalį. Išspauskite 0,5 citrinos sultis. Suberkite cukrų ir viską švelniai mentele išmaišykite - nepermaišykite, kad išlaikytumėte kremo konsistenciją. |
10
Done
|
Surinkite tortąPasiruoškite lėkštę, ant kurios "statysite" tortą. Pirmą blyną teptuku sutepkite arbata tiek, kad sudrėktų (bet ne išmirktų). Tą patį padarykite su antru blynu ir pasidėkite jį šalia. Kai arbata susigeria, ant jo tepkite 2-3 šaukštus grietinės kremo, kad jis pasidengtų keleto milimetrų masės. Ant viršaus dėkite antrą blyną, vėl tepkite kremo, vėl dėkite blyną ir taip toliau. |
11
Done
|
Nuo blynų likusius kampelius sumalkite maisto kombainu iki trupinių. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite trupiniais. |
12
Done
|
Tortą šaldytuve laikykite per naktį (ar bent jau porą valandų). Skanaus! |