Medaus tortas
Receptą radau ir pritaikiau sau Beatos Nicholson knygoje "Metai Beatos virtuvėje"

0 0
Medaus tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Torto blynams
110 g. sviesto
125 g. medaus
100 g. rudojo cukraus
1 kiaušinio
1 v.š. grietinės
400 g. kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. malto cinamono
Sulaistyti
1 puodelis stiprios juodos arbatos
Kremui
500 ml. grietinės
0,5 citrinos
80 g. cukraus

Nutritional information

249
Kalorijų
4,17 g.
Baltymų
9,46 g.
Riebalų
37,45 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Mmmmedutis...

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Torto blynams

  • Sulaistyti

  • Kremui

Directions

Share

Aš pati nesu nei napoleono nei medaus tortų gerbėja. Jei yra iš ko rinktis, visuomet šiuos palikčiau paskutiniams pasirinkimams. Vis dėlto, kai jau kepu daug saldumynų, o vyras sako “iškepk man medutį” – ar aš galėčiau atsakyti “ne”? Žinoma, kad negalėčiau. Štai ir ėmiausi medučio statybos. Iš karto susitaikau su mintimi, kad kaimynės anytos medaus tortui niekada neprilygsiu (tai tikrai nuostabus medaus tortas),visgi stengiuosi turimą receptą ištobulinti bent iki “labai geras”. Šis receptas mano e-užrašinėje yra gyvas ir besikeičiantis po kiekvieno kepimo 🙂

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Iškepkite torto blynus

Garų vonelėje ištirpinkite sviestą ir medų. Išjunkite ugnį ir maišant supilkite rudąjį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti.

2
Done

Kiaušinį išmaišykite su šaukštu grietinės.

3
Done

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.

4
Done

Į truputį atvėsusį medaus, sviesto ir cukraus mišinį pilkite grietinės ir kiaušinio plakinį. Viską gerai išmaišykite.

5
Done

Sudėkite miltus. Kadangi skysta masė yra dar šilta, yra labai minkšta, gali atrodyti, kad iš jos nepavyks iškočioti jokios tešlos. Bet daugiau miltų neberkite, tiesiog suminkykite viską į vieną gabalą, jis tikrai lengvai atlips nuo dubens sienelių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletui valandų (arba net per naktį) palikite šaldytuve.

6
Done

Iš šios tešlos gausis 5 - 6 blynai. Kad tešla neliptų prieš kočiojant stalą ir kočėlą apibarstykite miltais.

7
Done

Blynus iškočiokite kaip įmanoma plonesnius, apie pusės centimetro storio. Ant viršaus uždėję lėkštę gražiai apipjaukite. Nupjautus tešlos gabalus iškepkite kartu su blynais - juos naudosite papuošti.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 8 - 10 minučių.
Iškeptus blynus dėkite į lėkštę.

8
Done

Pagaminkite kremą

Paruoškite puodelį stiprios juodos arbatos, kad ši pravėstų kol gaminsite kremą.

9
Done

Į grietinę (ne mažiau 30 % riebumo) nutarkuokite vienos citrinos geltonąją dalį. Išspauskite 0,5 citrinos sultis. Suberkite cukrų ir viską švelniai mentele išmaišykite - nepermaišykite, kad išlaikytumėte kremo konsistenciją.

10
Done

Surinkite tortą

Pasiruoškite lėkštę, ant kurios "statysite" tortą. Pirmą blyną teptuku sutepkite arbata tiek, kad sudrėktų (bet ne išmirktų). Tą patį padarykite su antru blynu ir pasidėkite jį šalia. Kai arbata susigeria, ant jo tepkite 2-3 šaukštus grietinės kremo, kad jis pasidengtų keleto milimetrų masės. Ant viršaus dėkite antrą blyną, vėl tepkite kremo, vėl dėkite blyną ir taip toliau.

11
Done

Nuo blynų likusius kampelius sumalkite maisto kombainu iki trupinių. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite trupiniais.

12
Done

Tortą šaldytuve laikykite per naktį (ar bent jau porą valandų).

Skanaus!

previous
Tartaletės su šilauogėmis ir morengais
next
Įdarytos paprikos (KETO)
previous
Tartaletės su šilauogėmis ir morengais
next
Įdarytos paprikos (KETO)