Ingredients
-
Macarons'ų sausainėliams
-
4 g. kiaušinių baltymų miltelių
-
100 g. cukraus
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
105 g. migdolų miltų
-
105 g. cukraus pudros
-
geltonų maistinių dažų
-
rausvų maistinių dažų
-
Mango kremui
-
42 g. sviesto
-
36 g. cukraus
-
0,25 a.š. druskos
-
2 kiaušinių trynių
-
62 g. mango
-
1 v.š. citrinos sulčių
-
Avietiniam šokolado ganašui
-
100 g. šaldytų aviečių
-
40 g. cukraus
-
0,5 žaliosios citrinos sulčių
-
200 g. baltojo šokolado
-
30 g. sviesto
-
70 g. 36% riebumo grietinėlės
Directions
Kepant macarons’us ilgai netrunka suvokti, svarbu surasti būdą kaip jums labiausiai patinka kepti sausainėlius, o tada galima eksperimentuoti su įdarais. Mango kremas deja man nepavyko iš pirmo karto, užtat iš antro karto – net labai pasiteisino. Aviečių skoniui rinkausi mano jau pamėgtą aviečių ganašą. Džiaugiuosi, kad atsirado proga ir manęs paprašė iškepti macarons’ų, o tuomet leido eksperimentuoti su skoniais.
Skanaus ir jums!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
PAGAMINKITE AVIETINĮ ŠOKOLADO GANAŠĄŠaldytas avietes dėkite į nedidelį prikaistuvį, supilkite cukrų ir pusės žaliosios citrinos sulčių (~15 ml.) Viską išmaišykite, užvirkite. Užvirus - sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir leiskite produktams susidraugauti ~10 minučių. |
2
Done
|
Išvirusias avietes perkoškite per sietelį, kad likusioje tyrėje nebūtų sėklyčių. Leiskite atvėsti. Jei piurė gaminsite iš anksto, ją uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestų aviečių tyrę ir laikykite šaldytuve. |
3
Done
|
Šokoladą, sviestą ir grietinėlę ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet sumaišykite šokolado ganašą su aviečių tyre, uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestųsi prie ganašo (taip nesusiformuos "plėvelė" ant pačio ganašo). Laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę surinkti macarons'ų sausainėlius. |
4
Done
|
Paruoškite mango kremąMango minkštimą sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės. |
5
Done
|
Sviestą plakite mikseriu ~30 sekundžių. Suberkite cukrų ir mišinį plakite dar minutę. |
6
Done
|
Po vieną dėkite kiaušinio trynius, nedėdami antrojo, kol pirmasis nėra visiškai įsimaišęs į masę. |
7
Done
|
Toliau plakant į sviestą ir kiaušinių trynius įmaišykite mango piurė ir citrinų sultis. Gali atrodyti, kad mišinio ingredientai nesusimaišo iki vientisos masės - to neišsigąskite. |
8
Done
|
Visą mišinį supilkite į nedidelį puodą ir nuolat (!!!) maišydami ant labai mažos ugnies virinkite 5 - 10 minučių, Neleiskite mišiniui užvirti ir nenustokite maišyti. Kremas turi gautis tirštas, bet neįkaitinkite jo daugiau nei iki 75 C. Priklausomai nuo karščio šio kremo virimo laikas skirsis. Siūlau virti ilgiau, bet ant mažesnės kaitros. Taip išvengsite prisvilusio kremo, ar iškepusių kiaušinių. |
9
Done
|
Atvėsinkite kremą kambario temperatūroje, tuomet dėkite jį į šaldytuvą bent 6 valandoms. |
10
Done
|
IŠKEPKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUSPrieš pradedant pasiruoškite kepimo įrankius ir produktus. |
11
Done
|
Stikliniame arba metaliniame inde sumaišykite cukrų su kiaušinių baltymų milteliais ir dėkite šį indą virš garų vonelės. Garų vonelei rekomenduoju naudoti vidutinę kaitrą. |
12
Done
|
Į cukraus ir kiaušinių baltymų masę supilkite kiaušinių baltymus ir plakite, kol cukrus ištirps. Ar jis ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami masės, kai granulių nebesijaus - masė pasiruošusi keliauti į mikserį. Šiame žingsnyje svarbu, kad indas, kuriame yra cukrus ir kiaušinių baltymai nesiektų verdančio vandens, nes taip kiaušinių baltymai išvirs. |
13
Done
|
Morengą pradėkite plakti lėtai ir pamažu didinkite greitį (~kas minutę), kol galiausiai plaksite didžiausiu greičiu 1 - 2 minutes. Morengas turi formuotis stačias viršūnes iš jo ištraukus šluotelę. Geriausias būdas patikrinti ar morengo konsistencija tinkama - stebėti baltymus. Kai jie taps blizgūs ir pradėsite matyti šluotelės suformuotus dryžius - gali būti laikas sustoti. |
14
Done
|
Į morengą suberkite persijotus migdolų miltus ir cukraus pudrą. Pradėkite maišyti masę braukdami aplink indą ir tuomet per vidurį. Maišykite, kol nebesimatys sausų ingredientų. Jei darysite macarons'us kelių spalvų - dabar laikas šią masę paskirstyti į skirtingus dubenis, kuriuose pridėsite maistinius dažus (geltonus viename inde, rausvus kitame) ir tuose induose maišykite masę iki reikiamos macarons'ams konsistencijos. Ar konsistencija tinkama - tikrinu pakabindama macarosn'ų masės su mentele ir formuodama skaičių 8 keletą kartų. Jei tešla nuo mentelės bėga tolygiai ir nenutrūkstant pavyskta padaryti 2 - 3 skaičius 8 - sustoju maišyti. |
15
Done
|
Skirtingų spalvų tešlas supilkite į atskirus konditerinius maišelius, tuomet nukirpę tų maišelių galus, sudėkite į vieną konditerinį maišelį su dideliu apvaliu konditeriniu antgaliu. Išspauskite macarons'ų tešlos ant silikoninio macarons'ų kilimėlio, iki pavyzdžio kraštelio palikdami 1-2 mm. Tiek tešla dar "nutekės" į šalis. Baigdami spausti tešlą ir keldami konditerinį maišelį lengvai apsukite ratuką, suformuodami gražų spalvos pasiskirstymą. |
16
Done
|
Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku. |
17
Done
|
Džiovinkite macarons'us 20 - 40 minučių, kol vos palietus jų paviršių jis atrodys sausas, nelips prie piršto. |
18
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 155 C. Kepkite 15 - 20 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse ir priklausys nuo oro drėgmės namuose, naudojamų maistinių dažų. |
19
Done
|
SURINKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUSAnt vieno macarons'o sausainėlio ratu išspauskite avietinio šokolado ganašo. Per vidurį išspauskite mango kremo. Uždėkite antrą macarons'o sausainėlį. Taip surinktus macarons'us palaikykite sandariame inde šaldytuve bent per naktį - tuomet jie bus skaniausi. Kolkas kiek dalinausi macaronsais - juos atiduotu ką tik surinktus, o už 10 minučių jau gaunu žinutę, kad labai skanūs :) Gal jūs daugiau kantrybės turite? |