Mango ir aviečių macarons’ai
Receptą radau ir pritaikiau sau: https://www.piesandtacos.com/mango-raspberry-macarons/

0 0
Mango ir aviečių macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Macarons'ų sausainėliams
4 g. kiaušinių baltymų miltelių
100 g. cukraus
100 g. kiaušinių baltymų
105 g. migdolų miltų
105 g. cukraus pudros
geltonų maistinių dažų
rausvų maistinių dažų
Mango kremui
42 g. sviesto
36 g. cukraus
0,25 a.š. druskos
2 kiaušinių trynių
62 g. mango
1 v.š. citrinos sulčių
Avietiniam šokolado ganašui
100 g. šaldytų aviečių
40 g. cukraus
0,5 žaliosios citrinos sulčių
200 g. baltojo šokolado
30 g. sviesto
70 g. 36% riebumo grietinėlės

Nutritional information

338
Kalorijų
5,13 g.
Baltymų
17,51 g.
Riebalų
42,74 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Avietės ir mangas - draugai visam laikui :)

  • Serves 24
  • Hard

Ingredients

  • Macarons'ų sausainėliams

  • Mango kremui

  • Avietiniam šokolado ganašui

Directions

Share

Kepant macarons’us ilgai netrunka suvokti, svarbu surasti būdą kaip jums labiausiai patinka kepti sausainėlius, o tada galima eksperimentuoti su įdarais. Mango kremas deja man nepavyko iš pirmo karto, užtat iš antro karto – net labai pasiteisino. Aviečių skoniui rinkausi mano jau pamėgtą aviečių ganašą. Džiaugiuosi, kad atsirado proga ir manęs paprašė iškepti macarons’ų, o tuomet leido eksperimentuoti su skoniais.

Skanaus ir jums!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

PAGAMINKITE AVIETINĮ ŠOKOLADO GANAŠĄ

Šaldytas avietes dėkite į nedidelį prikaistuvį, supilkite cukrų ir pusės žaliosios citrinos sulčių (~15 ml.) Viską išmaišykite, užvirkite. Užvirus - sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir leiskite produktams susidraugauti ~10 minučių.

2
Done

Išvirusias avietes perkoškite per sietelį, kad likusioje tyrėje nebūtų sėklyčių. Leiskite atvėsti. Jei piurė gaminsite iš anksto, ją uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestų aviečių tyrę ir laikykite šaldytuve.

3
Done

Šokoladą, sviestą ir grietinėlę ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet sumaišykite šokolado ganašą su aviečių tyre, uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestųsi prie ganašo (taip nesusiformuos "plėvelė" ant pačio ganašo). Laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę surinkti macarons'ų sausainėlius.

4
Done

Paruoškite mango kremą

Mango minkštimą sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės.

5
Done

Sviestą plakite mikseriu ~30 sekundžių. Suberkite cukrų ir mišinį plakite dar minutę.

6
Done

Po vieną dėkite kiaušinio trynius, nedėdami antrojo, kol pirmasis nėra visiškai įsimaišęs į masę.

7
Done

Toliau plakant į sviestą ir kiaušinių trynius įmaišykite mango piurė ir citrinų sultis. Gali atrodyti, kad mišinio ingredientai nesusimaišo iki vientisos masės - to neišsigąskite.

8
Done

Visą mišinį supilkite į nedidelį puodą ir nuolat (!!!) maišydami ant labai mažos ugnies virinkite 5 - 10 minučių, Neleiskite mišiniui užvirti ir nenustokite maišyti. Kremas turi gautis tirštas, bet neįkaitinkite jo daugiau nei iki 75 C. Priklausomai nuo karščio šio kremo virimo laikas skirsis. Siūlau virti ilgiau, bet ant mažesnės kaitros. Taip išvengsite prisvilusio kremo, ar iškepusių kiaušinių.

9
Done

Atvėsinkite kremą kambario temperatūroje, tuomet dėkite jį į šaldytuvą bent 6 valandoms.

10
Done

IŠKEPKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUS

Prieš pradedant pasiruoškite kepimo įrankius ir produktus.
Pasiruoškite didelį konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu (jei macaronsus darysite dvispalvius - tuomet reikės dar dviejų konditerinių maišėlių). Patieskite silikoninį macarons'ų kepimo kilimėlį į kepimo skardą. Papildomai nuvalykite kilimėlį citrinų sultimis (arba obuolių actu) suvilgytu popieriniu rankšluosčiu. Taip pat išvalykite ir indą, kuriame plaksite kiaušinių baltymus.
Pasverkite visus ingredientus - macaron'sai yra jautrūs kiekvienam gramui!
Persijokite migdolų miltus, cukraus pudrą į vieną dubenį. Šluotele išmaišykite sausus ingredientus.

11
Done

Stikliniame arba metaliniame inde sumaišykite cukrų su kiaušinių baltymų milteliais ir dėkite šį indą virš garų vonelės. Garų vonelei rekomenduoju naudoti vidutinę kaitrą.

12
Done

Į cukraus ir kiaušinių baltymų masę supilkite kiaušinių baltymus ir plakite, kol cukrus ištirps. Ar jis ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami masės, kai granulių nebesijaus - masė pasiruošusi keliauti į mikserį. Šiame žingsnyje svarbu, kad indas, kuriame yra cukrus ir kiaušinių baltymai nesiektų verdančio vandens, nes taip kiaušinių baltymai išvirs.

13
Done

Morengą pradėkite plakti lėtai ir pamažu didinkite greitį (~kas minutę), kol galiausiai plaksite didžiausiu greičiu 1 - 2 minutes. Morengas turi formuotis stačias viršūnes iš jo ištraukus šluotelę. Geriausias būdas patikrinti ar morengo konsistencija tinkama - stebėti baltymus. Kai jie taps blizgūs ir pradėsite matyti šluotelės suformuotus dryžius - gali būti laikas sustoti.

14
Done

Į morengą suberkite persijotus migdolų miltus ir cukraus pudrą. Pradėkite maišyti masę braukdami aplink indą ir tuomet per vidurį. Maišykite, kol nebesimatys sausų ingredientų. Jei darysite macarons'us kelių spalvų - dabar laikas šią masę paskirstyti į skirtingus dubenis, kuriuose pridėsite maistinius dažus (geltonus viename inde, rausvus kitame) ir tuose induose maišykite masę iki reikiamos macarons'ams konsistencijos. Ar konsistencija tinkama - tikrinu pakabindama macarosn'ų masės su mentele ir formuodama skaičių 8 keletą kartų. Jei tešla nuo mentelės bėga tolygiai ir nenutrūkstant pavyskta padaryti 2 - 3 skaičius 8 - sustoju maišyti.

15
Done

Skirtingų spalvų tešlas supilkite į atskirus konditerinius maišelius, tuomet nukirpę tų maišelių galus, sudėkite į vieną konditerinį maišelį su dideliu apvaliu konditeriniu antgaliu. Išspauskite macarons'ų tešlos ant silikoninio macarons'ų kilimėlio, iki pavyzdžio kraštelio palikdami 1-2 mm. Tiek tešla dar "nutekės" į šalis. Baigdami spausti tešlą ir keldami konditerinį maišelį lengvai apsukite ratuką, suformuodami gražų spalvos pasiskirstymą.

16
Done

Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku.

17
Done

Džiovinkite macarons'us 20 - 40 minučių, kol vos palietus jų paviršių jis atrodys sausas, nelips prie piršto.

18
Done

Įkaitinkite orkaitę iki 155 C. Kepkite 15 - 20 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse ir priklausys nuo oro drėgmės namuose, naudojamų maistinių dažų.
Kaip žinoti ar macarons'o sausainėlis jau iškepė? Išimkite skardą iš orkaitės, pirštu pabandykite pajudinti macarons'ą - jei jis dreba kaip "želė" - pakepkite dar minutę ar dvi. Jei sausainėlis tvirtas - jis jau iškepęs.
Prieš nuimant sausainėlius nuo kepimo kilimėlio juos visiškai atvėsinkite.

19
Done

SURINKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUS

Ant vieno macarons'o sausainėlio ratu išspauskite avietinio šokolado ganašo. Per vidurį išspauskite mango kremo. Uždėkite antrą macarons'o sausainėlį. Taip surinktus macarons'us palaikykite sandariame inde šaldytuve bent per naktį - tuomet jie bus skaniausi. Kolkas kiek dalinausi macaronsais - juos atiduotu ką tik surinktus, o už 10 minučių jau gaunu žinutę, kad labai skanūs :) Gal jūs daugiau kantrybės turite?
Šiuos macarons'us galima šaldyti 1savaitę!
Skanaus!

previous
Avietiniai macarons’ai
next
Pistacijų macarons’ai su kreminio sūrio įdaru
previous
Avietiniai macarons’ai
next
Pistacijų macarons’ai su kreminio sūrio įdaru