Ingredients
-
120 g. cukraus pudros
-
60 g. sviesto
-
120 g. tamsaus šokolado
-
80 g. kvietinių miltų
-
3 kiaušinių
-
0.25 a.š. druskos
-
2 a.š. tirpios kavos
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
Directions
Šaltą žiemos vakarą norisi ko nors šilto, jaukaus ir … saldaus. Šis lavos pyragėlis visa tai suteiks ne tik žiemą, bet ir pavasarį, jei tas dar nenusikratė žiemos nuo savo kupros.
Šokoladą pyragėliams naudojau su 70% kakavos. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės ir kepimo indelių storumo. Jei kepate pirmą kartą – pirmiausia kepkite vieną pyragaitį – 12 minučių. Išimkite, palaukite 2 minutes ir atsargiai išverskite į lėkštę. Man pirmasis pyragėlis “suplyšo” dedamas į lėkštę – todėl likusius kepiau 13 minučių ir jie buvo idealūs.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. |
2
Done
|
Nedidelius kepimo indelius (~220 ml) pabarstykite cukraus pudra. |
3
Done
|
Gerai išplakite kiaušinius su cukraus pudra, druska, vanilės ekstraktu ir tirpia kava. |
4
Done
|
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu. Leiskite šiek tiek atvėsti. |
5
Done
|
Sumaišykite šokolado ir kiaušinių mišinius kartu. Tuomet suberkite persijotus miltus ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. |
6
Done
|
Tešlą paskirstykite į 4 kepimo indelius. Kepkite 13 minučių. Ištraukus iš orkaitės lavos pyragaičiams leiskite pailsėti kepimo formose 2 minutes. Tuomet atsargiai išimkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite šiltus. |