Ingredients
-
Macarons'ų sausainėliams
-
100 g. migdolų miltų
-
100 g. cukraus pudros
-
6 g. kukurūzų krakmolo
-
77 g. kiaušinių baltymų
-
70 g. cukraus
-
3 lašai maistinių dažų
-
Kokosiniam šokolado kremui
-
200 g. baltojo šokolado
-
85 g. kokosų kremo
-
30 g. kokoso drožlių
-
Papuošimui
-
60 g. baltojo šokolado
-
30 g. skrudintų kokoso drožlių
Directions
Macarons’ų gauti galima įvairiose vietose – ir kavinėse ir desertinėse, net ir prekybos centruose. Tačiau dėl skonio ginčykimės. Mane labiausiai nuvilia, kai pasirinkimas macarons’ų didelis, o ragaujant skirtingus – to SKIRTUMO ir nesijaučia. Taigi – šie kokosiniai macaronsai – tokie geri, kad vėl dalintis sunkiai norisi… Kokoso drožlės ne tik kreme, bet ir ant sausainėlio viršaus leidžia mėgautis nuostabiu kokosų skoniu.
Taip pat tai naujas ir kitoks būdas kepti macarons’us, nes naudojamas kukurūzų krakmolas, o sausainėliai nedžiovinami prieš kepant – likau tuo sužavėta! Taigi, receptas keliauja į e-užrašinę, nes tikrai kepsiu dar.
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Iškepkite macarons'ų sausainėliusĮkaitinkite orkaitę iki 160 C. |
2
Done
|
Prieš pradedant pasiruoškite kepimo įrankius ir produktus. |
3
Done
|
Supilkite kiaušinių baltymus į maišytuvą ir naudodami šluotelės antgalį pradėkite lėtai plakti. Kai baltymai pradeda putoti - padidinkite maišytuvo greitį iki vidutinio kol baltymai pasidarys balti ir pradės didėti jų apimtis. Tuomet pamažu į plakamus kiaušinių baltymus suberkite cukrų. Padidinkite plakimo greitį iki didžiausio ir plakite kol susiformuos standžios baltymų viršūnės. Tai užtruks keletą minučių. |
4
Done
|
Į morengą įlašinkite maistinius dažus, suberkite persijotus birius produktus ir pradėkite maišyti braukdami mentele aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį masės. |
5
Done
|
Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Laikydami maišelį 90-ties laipsnių kampu virš silikoninio kilimėlio - išspauskite tešlos (~3 sekundes), arba kol iki macarons'ų pavyzdžio kraštelio liks 1-2 mm. Pakeldami konditerinį maišelį apsukite mažą ratuką - taip macaron'sai gausis tolygesni. |
6
Done
|
Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku. |
7
Done
|
Šiuo metodu ruošiamų macarons'ų džiovinti nereikia. Galima iškarto kepti. Aš juos apsukau kas 5 minutes, kad keptų kuo tolygiau. Kepkite 15 - 17 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse. Man reikėjo 17 minučių. |
8
Done
|
Paruoškite kokosinį baltojo šokolado kremąSusmulkinkite baltą šokoladą ir sudėkite jį į dubenį. |
9
Done
|
Pakaitinkite kokosų kremą, kol šis beveik užverda. |
10
Done
|
Pilkite kokosų kremą ant šokolado, palikite minutei, tuomet viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps. Jei šokoladas dar neištirpo, pašildykite mišinį mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje, kol gausite vientisą masę. |
11
Done
|
Suberkite kokoso drožles ir dar kartą gerai išmaišykite. Leiskite masei atvėsti, tuomet vėsinkite šaldytuve. Vėsinkite pusvalandį, o tuomet kas 10 minučių tikrinkite ar kremas jau sustingo pakankamai. Per ilgai palaikius kremą šaldytuve jis sustings per smarkiai ir jo nebegalėsite išpausti ant sausainėlių. Tokiu atveju - palikite kremą kambario temperatūroje vis tikrindami ar tinkama jo konsistencija. |
12
Done
|
Surinkite sausainėliusIštirpinkite baltą šokoladą, jame pamirkykite 1 iš dviejų macarons'ų sausainėlių, ir apibarstykite jį skrudintomis kokoso drožlėms (aš jas skrudinau keptuvėje). Taip paruoškite visus macarons'ų sausainėlius. |
13
Done
|
Kokosinį šokolado kremą supilkite į konditerinį maišelį, išspauskite jo ant macarons'o sausainėlio be šokolado, ant viršaus dėkite sausainėlį su šokoladu ir kokoso drožlėmis. |
14
Done
|
Macarons'ai bus pasiruošę jus nudžiuginti po paros, ir dar džiugins bent savaitę (jei tik nesuvalgysite jų anksčiau). Sausainėlius laikykite sandariame inde - šaldytuve. |