Kokosiniai macarons’ai
Receptą radau ir pritkiau sau: https://www.piesandtacos.com/coconut-macarons/

0 0
Kokosiniai macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Macarons'ų sausainėliams
100 g. migdolų miltų
100 g. cukraus pudros
6 g. kukurūzų krakmolo
77 g. kiaušinių baltymų
70 g. cukraus
3 lašai maistinių dažų
Kokosiniam šokolado kremui
200 g. baltojo šokolado
85 g. kokosų kremo
30 g. kokoso drožlių
Papuošimui
60 g. baltojo šokolado
30 g. skrudintų kokoso drožlių

Nutritional information

449
Kalorijų
6,22 g.
Baltymų
24,23 g.
Riebalų
54,79 g.
Angliavandenių
Cuisine:
  • 1 val. 30 min.
  • Serves 24
  • Hard

Ingredients

  • Macarons'ų sausainėliams

  • Kokosiniam šokolado kremui

  • Papuošimui

Directions

Share

Macarons’ų gauti galima įvairiose vietose – ir kavinėse ir desertinėse, net ir prekybos centruose. Tačiau dėl skonio ginčykimės. Mane labiausiai nuvilia, kai pasirinkimas macarons’ų didelis, o ragaujant skirtingus – to SKIRTUMO ir nesijaučia. Taigi – šie kokosiniai macaronsai – tokie geri, kad vėl dalintis sunkiai norisi… Kokoso drožlės ne tik kreme, bet ir ant sausainėlio viršaus leidžia mėgautis nuostabiu kokosų skoniu.

Taip pat tai naujas ir kitoks būdas kepti macarons’us, nes naudojamas kukurūzų krakmolas, o sausainėliai nedžiovinami prieš kepant – likau tuo sužavėta! Taigi, receptas keliauja į e-užrašinę, nes tikrai kepsiu dar.

Skanaus!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Iškepkite macarons'ų sausainėlius

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.

2
Done

Prieš pradedant pasiruoškite kepimo įrankius ir produktus.
Pasiruoškite didelį konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Patieskite silikoninį macarons'ų kepimo kilimėlį į kepimo skardą. Papildomai nuvalykite kilimėlį citrinų sultimis (arba obuolių actu) suvilgytu popieriniu rankšluosčiu. Taip pat išvalykite ir indą, kuriame plaksite kiaušinių baltymus.
Pasverkite visus ingredientus - macaron'sai yra jautrūs kiekvienam gramui!
Persijokite migdolų miltus, cukraus pudrą ir kukurūzų krakmolą į vieną dubenį. Šluotele išmaišykite sausus ingredientus.

3
Done

Supilkite kiaušinių baltymus į maišytuvą ir naudodami šluotelės antgalį pradėkite lėtai plakti. Kai baltymai pradeda putoti - padidinkite maišytuvo greitį iki vidutinio kol baltymai pasidarys balti ir pradės didėti jų apimtis. Tuomet pamažu į plakamus kiaušinių baltymus suberkite cukrų. Padidinkite plakimo greitį iki didžiausio ir plakite kol susiformuos standžios baltymų viršūnės. Tai užtruks keletą minučių.
Kai baltymai pasidarys blizgūs, o maišytuvo šluotelė pradės formuoti dryžius morenge - galite nustoti plakti.

4
Done

Į morengą įlašinkite maistinius dažus, suberkite persijotus birius produktus ir pradėkite maišyti braukdami mentele aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį masės.
Nustokite maišyti kai tešla taps blizgi, bėgančios lavos konsistencijos.
Ar jau pasiekėte tinkamą macarons'ų tešlos konsistenciją sužinosite pakabinę tešlos mentele ir bandydami "nupiešti" keletą kartų skaičių - 8. Jei tešla lėtai teka ir jums pavyksta kelis kartus "nupiešti" 8 - nustokite maišyti. Jei 8-netai pertrūksta - pamaišykite dar keletą kartų iki pasieksite reikiamą konsistenciją.

5
Done

Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Laikydami maišelį 90-ties laipsnių kampu virš silikoninio kilimėlio - išspauskite tešlos (~3 sekundes), arba kol iki macarons'ų pavyzdžio kraštelio liks 1-2 mm. Pakeldami konditerinį maišelį apsukite mažą ratuką - taip macaron'sai gausis tolygesni.

6
Done

Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku.

7
Done

Šiuo metodu ruošiamų macarons'ų džiovinti nereikia. Galima iškarto kepti. Aš juos apsukau kas 5 minutes, kad keptų kuo tolygiau. Kepkite 15 - 17 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse. Man reikėjo 17 minučių.
Kaip žinoti ar macarons'o sausainėlis jau iškepė? Išimkite skardą iš orkaitės, pirštu pabandykite pajudinti macarons'ą - jei jis dreba kaip "želė" - pakepkite dar minutę ar dvi. Jei sausainėlis tvirtas - jis jau iškepęs.
Prieš nuimant sausainėlius nuo kepimo kilimėlio juos visiškai atvėsinkite.

8
Done

Paruoškite kokosinį baltojo šokolado kremą

Susmulkinkite baltą šokoladą ir sudėkite jį į dubenį.

9
Done

Pakaitinkite kokosų kremą, kol šis beveik užverda.

10
Done

Pilkite kokosų kremą ant šokolado, palikite minutei, tuomet viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps. Jei šokoladas dar neištirpo, pašildykite mišinį mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje, kol gausite vientisą masę.

11
Done

Suberkite kokoso drožles ir dar kartą gerai išmaišykite. Leiskite masei atvėsti, tuomet vėsinkite šaldytuve. Vėsinkite pusvalandį, o tuomet kas 10 minučių tikrinkite ar kremas jau sustingo pakankamai. Per ilgai palaikius kremą šaldytuve jis sustings per smarkiai ir jo nebegalėsite išpausti ant sausainėlių. Tokiu atveju - palikite kremą kambario temperatūroje vis tikrindami ar tinkama jo konsistencija.

12
Done

Surinkite sausainėlius

Ištirpinkite baltą šokoladą, jame pamirkykite 1 iš dviejų macarons'ų sausainėlių, ir apibarstykite jį skrudintomis kokoso drožlėms (aš jas skrudinau keptuvėje). Taip paruoškite visus macarons'ų sausainėlius.

13
Done

Kokosinį šokolado kremą supilkite į konditerinį maišelį, išspauskite jo ant macarons'o sausainėlio be šokolado, ant viršaus dėkite sausainėlį su šokoladu ir kokoso drožlėmis.

14
Done

Macarons'ai bus pasiruošę jus nudžiuginti po paros, ir dar džiugins bent savaitę (jei tik nesuvalgysite jų anksčiau). Sausainėlius laikykite sandariame inde - šaldytuve.
Skanaus!

previous
Keto duona
next
Klasikiniai vaniliniai eklerai
previous
Keto duona
next
Klasikiniai vaniliniai eklerai
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here