Ingredients
-
1 kg. morkų
-
2 svogūnų
-
2 a.š. tarkuotos šviežio imbiero šaknies
-
1 l. vištienos sultinio
-
200 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
0,5 a.š. druskos
-
0,25 a.š. pipirų
-
4 v.š. alyvuogių aliejaus
Directions
Artėjant žiemai – dažniau pietums ar vakarienei norisi ko nors šilto. Sriubas gaminti nėra sunku, bet labai skanu ir sveika. Iki šiol iš esmės gaminau vieną sriubą – burokėlių su “frikadelėmis”… Taigi pagalvojau, kad reikia plėsti horizontus sriubų pasaulyje.
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. |
2
Done
|
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite į 3 dalis. Išklokite skardą kepimo popieriumi, išdėliokite joje pjaustytas morkas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais. Skardą dėkite į orkaitę, o praėjus 15 minučių morkas pamaišykite, kad tolygiai iškeptų visos pusės, ir kepkite dar 15 minučių. |
3
Done
|
Per tą laiką pasiruoškite kitus sriubos ingredientus - svogūną supjaustykite, o imbiero šaknį sutarkuokite. |
4
Done
|
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbiero šaknį ir kepkite 8 minutes. |
5
Done
|
Tuomet į tą patį puodą supilkite vištienos sultinį ir palaukite kol užvirs. Nukelkite puodą nuo kaitros, sudėkite į jį keptas morkas ir rankiniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. |
6
Done
|
Galiausiai įmaišykite grietinėlę ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais. |