Ingredients
-
2 svogūnų
-
4 v.š. grietinės
-
4 v.š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
-
300 g. basmati ryžių
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis pipirų
-
1 v.š. raudonosios saldžiosios paprikos
-
1 v.š. alyvuogių aliejaus
-
600 ml. vandens
Directions
Ryžiai – vienas lengviausių garnyrų lietuviškoje virtuvėje. Tačiau dažniausiai jie yra išverdami ir… viskas. Šis repectas nuostabus tuo, kad ryžiai įgauna nepakartojamą skonių vaivorykštę. Tinkama kaip garnyras, nors vištai pasibaigus, norėsis įsidėti dar šiek tiek ryžių…
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. |
2
Done
|
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. |
3
Done
|
Užkaiskite keptuvę tinkamą orkaitei ant stipriausios ugnies, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite svogūnus 4 minutes, arba kol suminkštės. |
4
Done
|
Dubenyje grietinę sumaišykite su saldžiąja raudonąja paprika, druska ir pipirais. |
5
Done
|
Jei nerandate saulėje džiovintų pomidorų pastos - visuomet galite saulėje džiovintus pomidorus sumalti maisto smulkintuvu. |
6
Done
|
Į keptuvę su svogūnais dėkite saulėje džiovintų pomidorų pastą, ryžius, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų ir galiausiai užpilkite 600 ml vandens ir palaukite kol užvirs. |
7
Done
|
Keptuvę perkelkite į orkaitę 15-kai minučių, arba kol ryžiai sugers visą vandenį, išbrinks ir viršuje taps šiek tiek traškūs. |
8
Done
|
Ant ryžių šaukštu dėkite grietinę su prieskoniais. Voila! Skanaus! |