Kepti ryžiai su saulėje džiovintais pomidorais
Receptas įkvėptas Jamie Oliver "Kepti ryžiai su šafranais" recepto iš knygos "5 ingredientai"...

0 0
Kepti ryžiai su saulėje džiovintais pomidorais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 svogūnų
4 v.š. grietinės
4 v.š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
300 g. basmati ryžių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis pipirų
1 v.š. raudonosios saldžiosios paprikos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
600 ml. vandens

Nutritional information

229
Calories
2.2 g.
Total Fat
1.1 g.
Saturated fat
4 mg.
Cholesterol
106 mg.
Sodium
47.1
Carbohydrates
2.1 g.
Fiber
3.9 g.
Sugar
4.9 g.
Protein

Negalėtum patikėti, kad ryžiai bus tokie nėtikėti...

  • 30
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ryžiai – vienas lengviausių garnyrų lietuviškoje virtuvėje. Tačiau dažniausiai jie yra išverdami ir… viskas. Šis repectas nuostabus tuo, kad ryžiai įgauna nepakartojamą skonių vaivorykštę. Tinkama kaip garnyras, nors vištai pasibaigus, norėsis įsidėti dar šiek tiek ryžių…

Steps

1
Done

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

2
Done

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.

3
Done

Užkaiskite keptuvę tinkamą orkaitei ant stipriausios ugnies, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite svogūnus 4 minutes, arba kol suminkštės.

4
Done

Dubenyje grietinę sumaišykite su saldžiąja raudonąja paprika, druska ir pipirais.

5
Done

Jei nerandate saulėje džiovintų pomidorų pastos - visuomet galite saulėje džiovintus pomidorus sumalti maisto smulkintuvu.

6
Done

Į keptuvę su svogūnais dėkite saulėje džiovintų pomidorų pastą, ryžius, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų ir galiausiai užpilkite 600 ml vandens ir palaukite kol užvirs.

7
Done

Keptuvę perkelkite į orkaitę 15-kai minučių, arba kol ryžiai sugers visą vandenį, išbrinks ir viršuje taps šiek tiek traškūs.

8
Done

Ant ryžių šaukštu dėkite grietinę su prieskoniais.

Voila! Skanaus!

previous
Apelsininės vištos kulšelės
next
Makaronai su “baltu padažu”
previous
Apelsininės vištos kulšelės
next
Makaronai su “baltu padažu”
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here