Keptas starkis grietinėlės padaže
Receptą radau https://gaminkpigiau.lt/keptas-starkis-grietineles-padaze/

0 0
Keptas starkis grietinėlės padaže

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg. starkio filė
4 svogūnų
4 morkų
1 kiaušinio
200 g. kvietinių miltų
2 a.š. druskos
1 a.š. pipirų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
300 ml. 13 % riebumo grietinėlės

Nutritional information

115
Kalorijų
9,23 g.
Baltymų
4,06 g.
Riebalų
10,1 g.
Angliavandenių
Features:
    Cuisine:

    Starkis juk tokia skani žuvis!

    • 45 min.
    • Serves 6
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Šiemet knygų mugėje kartu su vyru ieškojome įvairių knygų. Vyras vis sako, kad Lietuvoje tiek daug įvairios žuvies, o receptų joms pagaminti trūksta. Tikrai galima rasti daug receptų lašišai, menkei ir jūrų lydekai. O visos kitos?

    Kadangi labai sėkmingai nusipirkome šaldytos starkio filė, o vyras dar ir žvejoja starkius (vadinasi bus ir šviežio..) radus šį receptą – norisi jo nepamesti, nes nesunku gaminti, ir labai… labai skanu 🙂

    Svogūnus ir morkas rinkitės didelius, o jei mažesni, tuomet rinkitės jų daugiau.

    P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

    Steps

    1
    Done

    Paruoškite šaldytą žuvį

    Jei žuvį naudojate šaldytą - jos paruošimas yra kritinis. Žuvies atšildymui skirkite pakankamai laiko.
    Ištraukę žuvį iš šaldymo kameros, leiskite jai atsileisti bent valandą. Tuomet padėkite ant popierinių rankšluosčių, iš viršaus paspauskite su popieriniais rankšluosčiais, kad šie sugertų išsiskiriantį vandenį ir palikite žuvį toliau šilti iki kambario temperatūros.
    Žuvies "sausinimo" procedūrą atlikite bent 6-7 kartus, kol iš jos nebesiskverbs vanduo.

    2
    Done

    Gaminkite žuvį

    Įkaitinkite keptuvę. Supilkite į ją aliejų.

    3
    Done

    Starkį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite druska ir pipirais.

    4
    Done

    Kiaušinį išplakite su šaukštu vandens.

    5
    Done

    Suberkite miltus į nedidelį dubenėlį.

    6
    Done

    VIena ranka imkite žuvies gabalėlį ir merkite į kiaušinio plakinį. Tuomet dėkite į miltų dubenėlį. Kita ranka žuvies gabaliuką apvoliokite miltuose ir gerai iškepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Iškeptą žuvį atidėkite į šalį. Išėmę žuvį aliejaus neišpilkite.

    7
    Done

    Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

    8
    Done

    Sutarkuokite morkas.

    9
    Done

    Nuo žuvies likusiame aliejuje, morkas ir svogūnus troškinkite kol suminkštės.

    10
    Done

    Svogūnams ir morkoms suminkštėjus, atgal į keptuvę sudėkite žuvies gabaliukus, supilkite grietinėlę ir patroškinkite apie 10 minučių.

    Skanaus!

    previous
    Vaniliniai keksiukai
    next
    Vištiena lipniame sojos padaže
    previous
    Vaniliniai keksiukai
    next
    Vištiena lipniame sojos padaže
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here