Ingredients
-
Pagrindui
-
3 v.š. nerafinuoto kokosų aliejaus
-
80 g. kokoso drožlių
-
10 vnt. šviežių datulių
-
3 v.š. ryžių miltų
-
Įdarui
-
800 g. tiršto graikiško jogurto
-
6 v.š. kokoso žiedų cukraus
-
4 kiaušinių
-
3 v.š. kukurūzų miltų
-
2 žaliųjų citrinų
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
Papuošimui
-
20 g. kokoso drožlių
Directions
Nors nesu citrininių pyragų didžiausia gerbėja – šis man tiko ir patiko. Graikiškas jogurtas labai smagiai susidraugavo su žaliosios citrinos sultimis.
Recepte naudojamas “tirštas graikiškas jogurtas”, jį galima gamintis ir patiems, tačiau aš pasukau lengvesniu būdu: parduotuvėje pirktą graikinį jogurtą supyliau į sietelį su merliuku ir leidau skysčiui nusivarvėti. Taip jogurtas gaunasi sodresnis ir tirštesnis. Šiam receptui naudojau 3 indelius, po 370 g.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Paruoškite pagrindąKapoklėje susmulkinkite visus pagrindui skirtus ingredientus: kokosų drožles ir aliejų, datules, ryžių miltus. |
2
Done
|
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite kokosų aliejumi. Ant kepimo formos dugno paskleiskite paruoštą pagrindo masę ir kuo tolygiau paskirstykite. |
3
Done
|
Kepkite iki 180 C. įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Palikite atvėsti. |
4
Done
|
Iškepkite pyragąKol pagrindas kepa, paruoškite jogurto masę. Graikišką jogurtą suplakite su kokosų žiedų cukrumi, kiaušiniais, kukurūzų miltais, druska ir vanilės ekstraktu. |
5
Done
|
Į paruoštą masę smulkiai įtarkuokite dviejų žaliųjų citrinų žievelę ir supilkite jų išspaustas sultis. |
6
Done
|
Paruoštą masę supilkite ant pravėsusio pagrindo ir statykite vėl kepti į orkaitę. Pradžioje 15 minučių kepkite 180 C temperatūroje. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 165 C. ir kepkite dar 30 minučių. |
7
Done
|
Iškepusį pyragą aušinkite praviroje orkaitėje per naktį, kad lėtai atauštų. Ataušusį pyragą statykite į šaldytuvą bent valandai ar kelioms. |
One Comment Hide Comments
Pyrago svoris ~1,5 kg.
Produktų kaina: ~10 EUR
Comments are closed.