• Home
  • Desertai
  • Graikiško jogurto pyragas su žaliosiomis citrinomis ir kokosais

Graikiško jogurto pyragas su žaliosiomis citrinomis ir kokosais
RECEPTĄ RADAU RENATOS NIČAJIENĖS KNYGOJE "SEZONINIŲ SKANUMYNŲ ISTORIJOS"

0 0
Graikiško jogurto pyragas su žaliosiomis citrinomis ir kokosais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
3 v.š. nerafinuoto kokosų aliejaus
80 g. kokoso drožlių
10 vnt. šviežių datulių
3 v.š. ryžių miltų
Įdarui
800 g. tiršto graikiško jogurto
6 v.š. kokoso žiedų cukraus
4 kiaušinių
3 v.š. kukurūzų miltų
2 žaliųjų citrinų
1 a.š. vanilės ekstrakto
Papuošimui
20 g. kokoso drožlių

Nutritional information

152
Kalorijų
8,4 g.
Baltymų
7,64 g.
Riebalai
12,94 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Gaivu ir lengva !

  • 75
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Pagrindui

  • Įdarui

  • Papuošimui

Directions

Share

Nors nesu citrininių pyragų didžiausia gerbėja – šis man tiko ir patiko. Graikiškas jogurtas labai smagiai susidraugavo su žaliosios citrinos sultimis.

Recepte naudojamas “tirštas graikiškas jogurtas”, jį galima gamintis ir patiems, tačiau aš pasukau lengvesniu būdu: parduotuvėje pirktą graikinį jogurtą supyliau į sietelį su merliuku ir leidau skysčiui nusivarvėti. Taip jogurtas gaunasi sodresnis ir tirštesnis. Šiam receptui naudojau 3 indelius, po 370 g.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Paruoškite pagrindą

Kapoklėje susmulkinkite visus pagrindui skirtus ingredientus: kokosų drožles ir aliejų, datules, ryžių miltus.

2
Done

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite kokosų aliejumi. Ant kepimo formos dugno paskleiskite paruoštą pagrindo masę ir kuo tolygiau paskirstykite.

3
Done

Kepkite iki 180 C. įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Palikite atvėsti.

4
Done

Iškepkite pyragą

Kol pagrindas kepa, paruoškite jogurto masę. Graikišką jogurtą suplakite su kokosų žiedų cukrumi, kiaušiniais, kukurūzų miltais, druska ir vanilės ekstraktu.

5
Done

Į paruoštą masę smulkiai įtarkuokite dviejų žaliųjų citrinų žievelę ir supilkite jų išspaustas sultis.

6
Done

Paruoštą masę supilkite ant pravėsusio pagrindo ir statykite vėl kepti į orkaitę. Pradžioje 15 minučių kepkite 180 C temperatūroje. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 165 C. ir kepkite dar 30 minučių.

7
Done

Iškepusį pyragą aušinkite praviroje orkaitėje per naktį, kad lėtai atauštų. Ataušusį pyragą statykite į šaldytuvą bent valandai ar kelioms.
Pyragą pateikite atšaldytą, jį papuoškite apibarstydami kokosų drožlėmis.

previous
Varškės apkepas
next
Kepti varškėčiai
previous
Varškės apkepas
next
Kepti varškėčiai

One Comment Hide Comments

Comments are closed.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here