Ingredients
-
500 g. šaldytos sluoksniuotos tešlos
-
1 raudonosios saldžiosios paprikos
-
1 saliero stiebo
-
1 svogūno
-
1 česnako skiltelių
-
2 pomidorų
-
2 v.š. alyvuogių aliejaus
-
250 g. maltos jautienos
-
100 g. lydyto sūrelio su žalumynais
-
1 kiaušinio trynio
-
0,5 a.š. druskos
-
0,25 a.š. pipirų
Directions
Magistro baigimo proga į diplomų teikimo ceremoniją pasveikinti sugužėjo visi mano artimiausi žmonės. Šia proga, mama ėmė ir padovanojo man receptų knygelę, nors tuo metu receptų knygomis nesinaudojau, nes apskritai gaminau labai nedaug. Gal čia paskatinimas buvo? Po kelerių metų, jau nusipirkusi savo butą ir besimėgaudama SAVO virtuve išbandžiau pirmuosius receptus… 🙂 Receptų yra visokių – tikrai ir tokių, kurių niekada daugiau negaminsiu (nes teko plauti krevetes iš tešlos ir gaminti savaip, buvo gaila išmesti…), tačiau šis štrudelis – vienas mėgstamiausių patiekalų.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Atitirpinkite šaldytą tešlą. |
2
Done
|
Papriką, salierus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite. Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorus nulupkite, išpjaukite kotelius ir supjaustykite mažais gabaliukais. |
3
Done
|
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite daržoves ir troškinkite 5 - 7 minutes, kol kietos daržovė suminkštės. Sudėkite maltą jautieną ir maišydami kepkite. Įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Keptuvę nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti. |
4
Done
|
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite stačiakampį (maždaug 30 x 40 cm) ir aptepkite tepamu sūreliu su žalumynais. Ant viršaus sudėkite mėsos ir daržovių masę. Vyniotinį susukite nuo ilgesnės stačiakampio kraštinės ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. |
5
Done
|
Kiaušinio trynį išplakite su šaukštu vandens ir aptepkite vyniotinį. Kepkite orkaitėje 45 minutes. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite. Skanaus! |