Ingredients
-
2 v.š. alyvuogių aliejaus
-
500 g. maltos jautienos
-
0.5 a.š. maltos aitriosios paprikos
-
1 a.š. maltos rukytos paprikos
-
1 a.š. malto kumino
-
1 a.š. česnakų granulių
-
1 raudonosios saldžiosios paprikos
-
4 skiltelių česnako
-
200 ml. jautienos sultinio
-
3 v.š. pomidorų pastos
-
1 (400 g.) skardinės konservuotų pupelių
-
1 skardinės (400 g.) konservuotų pomidorų
-
1 a.š. cukraus
-
0.5 a.š. druskos
-
0.25 a.š. pipirų
-
50 g. juodojo šokolado
-
1 avokado
Directions
Pagal receptus gaminami chilli – man būna per aštrūs, todėl gamindama chilli pipirų stengiuosi dėti mažiau, o vėliau papildomai užsibarstyti, jei norisi daugiau aštrumo. Šis receptas pagardintas šokoladu suteikia dar ryškensį skonį troškiniui, kuris puikiai tinka ir pietums ir vakarienei. Geriausia gaminti dvigubai daugiau – nes taip skanu, kad vietoje 4-rių porcijų, dažnai būna ~2 didelės 🙂
Valgant vien troškinį – jame nedaug angliavandenių. O jei angliavandenių neskaičiuojate – patiekite su virtais ryžiais.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite keptuvę ir aliejų, kepkite jautieną, kol ji paruduoja. |
2
Done
|
Suberkite visus prieskonius, išmaišykite ir pakepkite dar kelias minutes. |
3
Done
|
Suberkite kubeliais pjaustytą papriką, išspauskite (arba suberkite smulkintą) česnaką ir kepkite 2 minutes. |
4
Done
|
Supilkite sultinį, pomidorų pastą, pupeles ir pomidorus savo sultyse. Berkite cukrų, druską ir pipirus. Taip pat dėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą. Viską gerai išmaišykite. |
5
Done
|
Kai viskas užverda, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite apie valandą. Kuo ilgiau troškinsite - tuo skaniau bus, bet mažiausiai troškinkite 20 minučių. |
6
Done
|
Patiekite su avokado griežinėliais ir ryžiais. |