Ingredients
-
550 g. vištų šlaunelių mėsos
-
2 v.š. alyvuogių aliejaus
-
1 cukinija
-
2 česnako skiltelių
-
400 g. padažo"daržo choras"
-
400 g. bulvių virtinukų
-
60 g. tarkuoto parmezano
-
10 šviežių bazilikų lapelių
-
1 a.š. druskos
-
0,5 a.š. pipirų
Directions
Šį receptą šiek tiek pritaikiau sau, nes karantino metu parduotuvėje neradau itališkų bulvinukų (gnocchi), todėl rinkausi paprastus bulvių virtinukus. Tikrai nepagadino. Taip pat esame mėsą mėgstanti šeima, todėl mėsos rinkausi daugiau. Vietoje padažo “daržo choras” taip pat galima naudoti savo sultyse konservuotus smulkintus pomidorus. Receptas ypatingai paprastas ir lengvas, greit paruošiama vakarienė ar pietūs, o priklausomai nuo to, ar labai alkani – porcijos gali varijuoti nuo 2 iki 4. Bulvinukų nėra daug – todėl ir angliavandenių nedaug 🙂
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Jei bulvių virtinukai sušalę - atšildykite tiek, kad galėtumėte supjaustyti. |
2
Done
|
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais ir apibarstykite druska ir pipirais. |
3
Done
|
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite mėsą. |
4
Done
|
Kol kepa vištiena, smulkiai supjaustykite cukiniją, o bulvių virtinukus perpjaukite į 4 dalis. |
5
Done
|
Mėsai baigiant kepti įspauskite česnako ir pakepkite dar 2 minutes. |
6
Done
|
Į keptuvę supilkite pomidorų padažą, 100 ml. vandens, dėkite virtinukus ir cukiniją, viską gerai ir atsargiai išmaišykite, primažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite 10 minučių. |
7
Done
|
Išjunkite ugnį, sudėkite bazilikų lapus, juos įmaišykite į troškinį. Užberkite 40 g. tarkuoto kietojo sūrio, uždenkite dangtį ir leiskite pabūti 2 minutes. Tuomet patiekę į lėkštes užbarstykite likusiu parmezano sūriu. Skanaus! |