Braškinis tortas
Receptą radau ir pritaikiau sau Nick Makrides knygoje "Sugar Rebels"

0 0
Braškinis tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Torto biskvitams
430 g. kvietinių miltų
265 g. cukraus
3 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
125 g. kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių
375 ml pieno
125 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 v.š. graikiško jogurto
1 a.š. vanilės ekstrakto
150 g. braškių džemo
Šveicariško morengo sviestiniam kremui
200 g. kiaušinių baltymų
200 g. cukraus
500 g. kambario temperatūros sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. rausvų maistinių dažų
Ganašui
250 g. baltojo šokolado
35 g. sviesto
90 ml. 36% riebumo grietinėlės
Papuošimui
10 vnt. raffaello

Nutritional information

375
Kalorijų
4,07 g.
Baltymų
25,47 g.
Riebalų
33,24 g.
Angliavandenių

Kai svarbiausia spalvos :)

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Torto biskvitams

  • Šveicariško morengo sviestiniam kremui

  • Ganašui

  • Papuošimui

Directions

Share

Kai tik atsiranda progų paeksperimentuoti – jų imuosi. Šį kart tortas specialiai kaimynų dukrytei, ketvirtojo gimtadienio proga. Specialus reikalavimas – rausva spalva, o visa kita mano fantazijos “reikalas” pasitelkiant savo mylimą receptų knygą “Sugar Rebels” ir Pinterest.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Iškepkite torto biskvitus

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Išpurkškite 3 20 cm skersmens apvalias formas aliejumi. Kiekvienos skardos dugne įtieskite kepimo popieriaus.

2
Done

Dideliame inde gerai sumaišykite sausus ingredientus: persijotus miltus ir kepimo sodą, cukrų ir druską.

3
Done

Į sausų ingredientų mišinį dėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai viską išmaišykite kol gausite "smėlio" tekstūrą.

4
Done

Kiaušinius, pieną, aliejų, jogurtą, vanilės ekstraktą bei braškių džemą sumaišykite atskirame inde. Tuomet supilkite į miltų mišinį. Lėtai viską sumaišykite iki vientisos masės.

5
Done

Tešlą padalinkite į 3 kepimo skardas ir kepkite 50 - 60 minučių arba kol biskvitai išlaikys "medinio smeigtuko testą" (t.y. kai ant medinio smeigtuko nebelieka tešlos).

6
Done

Atvėsinkite biskvitus formose kambario temperatūroje. Tuomet biskvitus vėsinkite šaldytuve per naktį - taip juos bus lengviau dekoruoti. Prieš vėsinimą šaldytuve formas su biskvitais apvyniokite maistine plėvele.

7
Done

Paruoškite šveicariško morengo sviestinį kremą

Į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek (per du pirštus nuo dugno) vandens ir užvirkite ant vidutinės kaitros.

8
Done

Į metalinį labai švarų (galima papildomai išvalyti citrinos sultimis arba actu) dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Šluotele lengvai sumaišykite mišinį.

9
Done

Metalinį dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Įsitikinkite, kad metalinio dubens dugnas nesiekia verdančio vandens, o kaista ant garų. Dubeniui prilaikyti nepamirškite naudoti virtuvinės pirštinės.

10
Done

Lengvai plakite kiaušinių baltymus su cukrumi maždaug 3-4 minutes, arba kol cukrus visiškai ištirps. Ar cukrus ištirpo galite dviem pirštais suimti kiaušinių baltymų masės, jei granulių nebejaučiate - dubenį galima nukelti nuo garų.

11
Done

Kiaušinių baltymų ir cukraus masę supilkite į maisto kombainą ir didžiausiu greičiu plakite 4-5 minutes. Mišinys taps standus ir blizgus, pradės vėsti.

12
Done

Vis dar planakdami baltymus pamažu, po vieną šaukštą, dėkite kambario temperatūros (minkštą) sviestą.
Iš pradžių kiaušinio baltymai subliūkš, ir atrodys, kad sviestas sugadins šį kremą, tačiau nepanikuokite! :) Masė tikrai taps vientisa kai sudėsite visą sviestą ir paplaksite dar kelias minutes.

13
Done

Sudėjus visą sviestą įpilkite vanilės ekstraktą, rausvus maistinius dažus ir plakite dar 5 minutes.
Jei atrodo, kad kreme yra per daug oro, lėtai plakite jį 10 minučių, kol jis vėl taps idealiai glotnus.

14
Done

Paruoškite ganašą

Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užkaitinkite vandenį, tuomet įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite šokoladą, sviestą, supilkite grietinėlę, maišydami kaitinkite iki vientisos masės.

15
Done

Kai masė tampa vientisa, nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Jei ganašo spalva gelsva - įmaišykite baltų dažų.

16
Done

Suformuokite tortą

Jei biskvitų viršus pakilo - nupjaukite nelygumus, kad biskvitai būtų idealiai lygūs.

17
Done

Ant padėkliuko tepkite šiek tiek sviestinio kremo, dėkite pirmąjį biskvitą. Ant biskvito dėkite 2-3 šaukštus sviestinio kremo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet dėkite antrą biskvitą, sluoksnį sviestinio kremo, trečią biskvitą. Galiausiai visą tortą aptepkite labai plonu sviestinio kremo sluoksniu, ir palikite šaldytuve valandai. Tai leis išvengti trupinių ant torto išorės.

18
Done

Po valandos aptepkite visą tortą maždaug centimetro storio sviestiniu kremu, išlyginkite visą paviršių. Palikite šaldytuve dar valandai, kad sviestinis kremas sustingtų.

19
Done

Apliekite tortą atvėsusiu baltojo šokolado ganašu ir palikite sustingti šaldytuve dar valandą. Naudodami Wilton 104 antgalį papuoškite torto apačią prie padėkliuko kaip matote paveikslėlyje.

20
Done

Naudodami Wilton 2110 konditerinį antgalį išraitykite papuošimus ant torto kaip matote paveikslėlyje, o ant kiekvieno bokštelio uždėkite po rafaelo saldainį. Voila!

previous
Nutella Macarons’ai
next
Vanilinis tortas su kreminio sūrio glaistu
previous
Nutella Macarons’ai
next
Vanilinis tortas su kreminio sūrio glaistu

2 Comments Hide Comments

Comments are closed.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here