Ingredients
-
Torto biskvitams
-
430 g. kvietinių miltų
-
265 g. cukraus
-
3 a.š. kepimo sodos
-
0,5 a.š. druskos
-
125 g. kambario temperatūros sviesto
-
2 kiaušinių
-
375 ml pieno
-
125 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
-
2 v.š. graikiško jogurto
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
150 g. braškių džemo
-
Šveicariško morengo sviestiniam kremui
-
200 g. kiaušinių baltymų
-
200 g. cukraus
-
500 g. kambario temperatūros sviesto
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
0,5 a.š. rausvų maistinių dažų
-
Ganašui
-
250 g. baltojo šokolado
-
35 g. sviesto
-
90 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
Papuošimui
-
10 vnt. raffaello
Directions
Kai tik atsiranda progų paeksperimentuoti – jų imuosi. Šį kart tortas specialiai kaimynų dukrytei, ketvirtojo gimtadienio proga. Specialus reikalavimas – rausva spalva, o visa kita mano fantazijos “reikalas” pasitelkiant savo mylimą receptų knygą “Sugar Rebels” ir Pinterest.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Iškepkite torto biskvitusĮkaitinkite orkaitę iki 160 C. |
2
Done
|
Dideliame inde gerai sumaišykite sausus ingredientus: persijotus miltus ir kepimo sodą, cukrų ir druską. |
3
Done
|
Į sausų ingredientų mišinį dėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai viską išmaišykite kol gausite "smėlio" tekstūrą. |
4
Done
|
Kiaušinius, pieną, aliejų, jogurtą, vanilės ekstraktą bei braškių džemą sumaišykite atskirame inde. Tuomet supilkite į miltų mišinį. Lėtai viską sumaišykite iki vientisos masės. |
5
Done
|
Tešlą padalinkite į 3 kepimo skardas ir kepkite 50 - 60 minučių arba kol biskvitai išlaikys "medinio smeigtuko testą" (t.y. kai ant medinio smeigtuko nebelieka tešlos). |
6
Done
|
Atvėsinkite biskvitus formose kambario temperatūroje. Tuomet biskvitus vėsinkite šaldytuve per naktį - taip juos bus lengviau dekoruoti. Prieš vėsinimą šaldytuve formas su biskvitais apvyniokite maistine plėvele. |
7
Done
|
Paruoškite šveicariško morengo sviestinį kremąĮ vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek (per du pirštus nuo dugno) vandens ir užvirkite ant vidutinės kaitros. |
8
Done
|
Į metalinį labai švarų (galima papildomai išvalyti citrinos sultimis arba actu) dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Šluotele lengvai sumaišykite mišinį. |
9
Done
|
Metalinį dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Įsitikinkite, kad metalinio dubens dugnas nesiekia verdančio vandens, o kaista ant garų. Dubeniui prilaikyti nepamirškite naudoti virtuvinės pirštinės. |
10
Done
|
Lengvai plakite kiaušinių baltymus su cukrumi maždaug 3-4 minutes, arba kol cukrus visiškai ištirps. Ar cukrus ištirpo galite dviem pirštais suimti kiaušinių baltymų masės, jei granulių nebejaučiate - dubenį galima nukelti nuo garų. |
11
Done
|
Kiaušinių baltymų ir cukraus masę supilkite į maisto kombainą ir didžiausiu greičiu plakite 4-5 minutes. Mišinys taps standus ir blizgus, pradės vėsti. |
12
Done
|
Vis dar planakdami baltymus pamažu, po vieną šaukštą, dėkite kambario temperatūros (minkštą) sviestą. |
13
Done
|
Sudėjus visą sviestą įpilkite vanilės ekstraktą, rausvus maistinius dažus ir plakite dar 5 minutes. |
14
Done
|
Paruoškite ganašąNedideliame puode ant vidutinės ugnies užkaitinkite vandenį, tuomet įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite šokoladą, sviestą, supilkite grietinėlę, maišydami kaitinkite iki vientisos masės. |
15
Done
|
Kai masė tampa vientisa, nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Jei ganašo spalva gelsva - įmaišykite baltų dažų. |
16
Done
|
Suformuokite tortąJei biskvitų viršus pakilo - nupjaukite nelygumus, kad biskvitai būtų idealiai lygūs. |
17
Done
|
Ant padėkliuko tepkite šiek tiek sviestinio kremo, dėkite pirmąjį biskvitą. Ant biskvito dėkite 2-3 šaukštus sviestinio kremo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet dėkite antrą biskvitą, sluoksnį sviestinio kremo, trečią biskvitą. Galiausiai visą tortą aptepkite labai plonu sviestinio kremo sluoksniu, ir palikite šaldytuve valandai. Tai leis išvengti trupinių ant torto išorės. |
18
Done
|
Po valandos aptepkite visą tortą maždaug centimetro storio sviestiniu kremu, išlyginkite visą paviršių. Palikite šaldytuve dar valandai, kad sviestinis kremas sustingtų. |
19
Done
|
Apliekite tortą atvėsusiu baltojo šokolado ganašu ir palikite sustingti šaldytuve dar valandą. Naudodami Wilton 104 antgalį papuoškite torto apačią prie padėkliuko kaip matote paveikslėlyje. |
20
Done
|
Naudodami Wilton 2110 konditerinį antgalį išraitykite papuošimus ant torto kaip matote paveikslėlyje, o ant kiekvieno bokštelio uždėkite po rafaelo saldainį. Voila! |
2 Comments Hide Comments
Produktų kaina ~19,04 EUR
Torto svoris – ~2,5 kg.
Comments are closed.