Ingredients
-
KEKSUI
-
200 g. rudojo cukraus
-
3 kiaušinių
-
3 apelsinų
-
150 ml. alyvuogių aliejaus
-
300 g. kvietinių miltų
-
2 a.š. kepimo miltelių
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
GLAJUI
-
100 g. juodojo šokolado
-
1 apelsino
Directions
Pirmasis bandymas deja keliavo į šiukšlių dėžę, todėl receptą pritaikiau sau ir bandžiau dar kartą. Kiaušinius naudoju didžiausius – t.y. ne mažiau nei 730 g. pakuotėje arba XL dydžio. Jei kiaušinius naudojate mažesnius (pvz. M ar S dydžio) – atitinkamai dėkite 4 ar 5.
Tai – labai apelsininis, minkštas ir purus keksas praskaidrinantis rytą ir kasdienį kavos puodelį papuošiantis ryškiomis spalvomis.
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Kiaušinius labai gerai (~5 minutes) išplakite su cukrumi, kol jie pabals ir suputos. |
2
Done
|
Kol plaka kiaušiniai - nuo trijų apelsinų burokine tarka nutarkuokite apelsinų žieveles (tik oranžinę dalį). Tuomet išspauskite tų apelsinų sultis. |
3
Done
|
Į kiaušinių baltymus supilkite vanilės ekstraktą, tarkuotas apelsinų žieveles ir alyvuogių aliejų. Viską gerai sumaišykite. |
4
Done
|
Miltus su kepimo milteliais persijokite ir po šaukštą berkite į kiaušinių plakinį. Tešla turi gautis vidutinio tirštumo. Jei reikia - berkite daugiau miltų. |
5
Done
|
Kepkite iki 180 C. įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, ar iškepęs tikrinkite mediniu smeigtuku - ant jo ištraukus turi nelikti tešlos. |
6
Done
|
Kol keksas aušta - paruoškite glajų. Juodajį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su vieno apelsino sultimis. |